سه شنبه 30 آبان 1396
خانه » تغذیه و آشپزی » ماهی شکم پر همراه با نکات پخت و طرز درست کردن آن

ماهی شکم پر همراه با نکات پخت و طرز درست کردن آن

ماهی شکم پر یکی از غذاهای محشر و بی نظیر دریایی می باشد که اکثریت افراد آن را نیز دوست دارند. افرادی که آشپزی خوبی دارند می دانند که ماهی را می شود با دو روش درست کرد یکی ماهی شکم بدون فر و دیگری ماهی شکم در فر که هر دو بسیار راحت و آسان می باشد. ما برای شما عزیزان این دو روش را کامل و دقیق یاد خواهیم داد.

طرز تهیه ماهی شکم پر

ماهی شکم پر و روش طبخ آن

مواد لازم ماهی شکم پر:

برای ۲ نفر
آبلیمو به میزان لازم
سیر سیر ۱تا۲حبه
انار ۳قاشق غذاخوری (جنگلی و ساییده شده (از رب انار هم میتوان استفاده کرد))
کنجد ۲قاشق غذاخوری
گردو ۲قاشق غذاخوری (آسیاب شده)
ماهی ۱عدد (سفید)
ادویه به میزان لازم (مخصوص ماهی یا گرام ماسالا)
سبزی ۱۰۰گرم (نارلنگ یا معطر)
اشپیل ۱عدد (اشپیل همان تخم ماهی است)
ماهی شکم پر بدون فر

طرز تهیه ماهی شکم پر:

ابتدا ماهی سفید تازه را پس از تمیز کردن کاملاً شستشو دهید و خشک کنید و شکم آن را برشی طولی دهید و با دقت تمام محتویات شکمش را خالی کنید،حال داخل شکم را کاملا بشویید و کمی نمک و آبلیمو بزنید و کنار بگذارید. حال باید اشپیل ها را تمیز کنید.سطح تخم‌ها را غشایی گرفته و رگه‌هایی دارد که در حین پاک کردن ماهی بایستی کاملاً گرفته شود.

در این فاصله، سبزی‌ها را خرد کرده و به همراه نمک، فلفل، ادویه، کنجد و گردوی ساییده شده و یا ریز خرد شده و انار جنگلی ساییده شده (پودر) یا رب انار و سیر رنده شده به تخم ماهی‌ها اضافه کنید و مواد را خوب با هم مخلوط کنید. حالا با یک قاشق درون ماهی را پر کنید و لبه‌هایش را مرتب بدوزید.شما الان دو راه برای پخت ماهی دارید.

در یک تابه مناسب به مقدار کافی روغن سرخ کردنی بریزید و درون آن ماهی را با حرارت کم طبخ کنید و همان طور سرو کنید.درون قابلمه ای (گمج)مقداری کره بریزید و مقداری از مواد داخل شکم را در آن تفت داده و ماهی را هم جداگانه کمی تفت بدهید و بعد ماهی را روی مواد قرار داده و یک استکان آب داغ مخلوط شده با رب انار روی آن بریزید و اجازه دهید کمی بپزد و بعد سرو کنید.

ماهی شکم پر

ماهی شکم پر :

مایه‌ای که با آن شکم ماهی پر می‌شود، بسیار متنوع است اما در بیشتر موارد از سبزی‌های معطری مانند گشنیز، جعفری و حتی شوید تشکیل شده است. با ما همراه شوید تا شما را با نکته‌هایی که باید حین طبخ این غذا به آن‌ها توجه کنید، آشنا کنیم.با سر شدن هوا، خوردن ماهی و تهیه انواع غذاهای دریایی بیش از هر زمان دیگری رواج پیدا می‌کند.ایرانی‌ها بیشتر ماهی را سرخ شده تهیه می‌کنند اما پخت آن در فر هم به دلیل آنکه با روغن کمتری انجام می‌شود، طرفداران بسیاری دارد، آن هم به صورت شکم‌پر…

مقدار کالری

این مواد غذایی در مجموع ۱۴۵۰ کیلوکالری انرژی دارند. اگر این غذا را ۴ نفر سرو کنند، مقدار کالری دریافتی برای هر نفر بیش از ۳۶۰ کیلوکالری خواهد بود. البته از آنجا که ماهی شکم‌پر با برنج خورده می‌شود، به ازای هر ۵ قاشق غذاخوری (سر صاف) برنج، باید ۸۰ کیلوکالری به مقدار انرژی یاد شده اضافه کرد.

همراه غذا

می‌توانید این غذا را با برنج در وعده ناهار یا در صورت تمایل به دریافت انرژی کمتر، با ۲ تا ۳ برش نان (در وعده شام) میل کنید که در این صورت خوردن نان سبوس‌دار را به شما توصیه می‌کنیم. می‌توانید برنج را کته کنید. در صورت خوردن این غذا با نان، در کنار ماهی کمی سبزی‌های نشاسته‌ای مانند نخودفرنگی و حتی سیب‌زمینی قرار دهید.

ماهی

مـواد لازم ماهی قزل آلای شکم پُر برای ۴ نفر :

ماهی قزل‌آلا ۱ عدد ۸۰۰ کیلوکالری
پیاز خرد شده ۱ لیوان ۲۵ کیلوکالری
گشنیز خرد شده ۱ لیوان ۲۵ کیلوکالری
سیر تازه خرد شده نصف لیوان ۱۰کیلوکالری
رب انار ۳ قاشق غذاخوری ۵ کیلوکالری
گردو ۱۰ عدد ۲۲۵ کیلوکالری
روغن کانولا ۳ قاشق غذاخوری ۲۷۰ کیلوکالری
کره ۱ قاشق غذاخوری ۹۰ کیلوکالری
آب‌لیموی تازه ۴ قاشق غذاخوری ۰ کیلوکالری
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، زعفران به میزان دلخواه ۰ کیلوکالری

طـرز تـهـیـه ماهی قزل آلای شکم پُر:

* ابتدا داخل شکم ماهی را با آب‌لیموی تازه آغشته کنید و آن را نیم ساعت در یخچال قرار دهید.
* پیاز را در تابه‌ای که یک قاشق غذاخوری در آن روغن کانولا ریخته‌اید، تفت دهید.
* پس از نرم شدن پیازها، سیر خردشده و گردوی کوبیده و پس از کمی تفت دادن، رب انار را اضافه کنید.
* حالا گشنیز خرد شده را نیز بیفزایید و این مخلوط را از روی حرارت بردارید.
* ماهی را از یخچال بیرون بیاورید و داخل شکم آن را با مایه تهیه شده پر کنید.
* ته تابه‌ای نچسب را با ۲ قاشق غذاخوری روغن کانولا چرب کنید و ماهی را در آن قرار دهید و تابه را در فر (با دمای ۱۸۰ درجه سانتی‌گراد) بگذارید.
* پس از گذشت ۴۰ دقیقه، ماهی آماده سرو کردن خواهد بود. البته ۱۰ دقیقه قبل از بیرون آوردن غذا برای سرو کردن، روی ماهی کمی زعفران آب شده بریزید و آن را با یک قاشق غذاخوری کره آب شده آغشته کنید و بگذارید در فر برشته شود.

گردآورنده: www.4coffee.ir

(No Ratings Yet)
Loading...

همچنین ببینید

طرز تهیه کوفته بادمجان همراه با خواص بادمجان

طرز تهیه کوفته بادمجان همراه با خواص بادمجان

مطلب آشپزی زیر اختصاص دارد به طرز تهیه کوفته بادمجان که برای علاقمندان به بادمجان …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *