خانه » تغذیه و آشپزی » طرز تهیه ترشی مارچوبه بهمراه خواص شگفت انگیز آن

طرز تهیه ترشی مارچوبه بهمراه خواص شگفت انگیز آن

مطلب آشپزی زیر اختصاص دارد به طرز تهیه ترشی مارچوبه که در زیر برای شما قرار داده ایم از قدیم الایام ترشی جز مخلفات بسیار خوشمزه بر سر سفره هر ایرانی بوده است

مارچوبه دارای طبع بسیار گرم و خشک بوده و قدمت مصرف مارچوبه به دوران اهرام ثلالثه مصر نیز میرسد در زیر شما را با فواید بیشتر این گیاه که دارای ارتفاع بسیار بلند و قلمی میباشد را آشنا میکنیم.

طرز تهیه ترشی مارچوبه :

طرز تهیه ترشی مارچوبه بهمراه خواص شگفت انگیز آن

طرز تهیه ترشی مارچوبه که طبعی گرم و خشک دارد را با روش زیر انجام میگیرد :

در ابتدا باید ساقه های بلند و چوبی مارچوبه را پوست بکنید و به اندازه های 2 یا 3 سانتیمتر تقسیم کنیم بعد از آن آب,شکر,چاشنی دلخواه,برگ بو,سیر,سرکه,روغن زیتون,دانه خردل و نمک را درون یک قابلمه ریخته و میگذاریم تا بجوشد پس از آن مارچوبه را درون ظرف میریزیم و حدود 20 دقیقه زمان کافیست تا مارچوبه ها بجوشد

 

برای اینکه ترشی ها کپک نزند نیاز است که شیشه ها را درون آب بجوشانیم . برای طرز تهیه ترشی مارچوبه شبت ها را ته ظرف میچینیم مارچوبه ها را با آب داخل ظرف ها میریزیم سپس آب جوش را اضافه کنید پس از آن ظرف ها را در یک جای کاملا خشک و خنک قرار دهید پس از گذشت چند روز ترشی های ما آماده میباشد

طرز تهیه ترشی مارچوبه کار دشواری نیست و در مدت زمان نیم ساعت میتوانید آنرا تهیه کنید 

 

مواد لازم برای ترشی مارچوبه :

 مارچوبه  400 گرم
شبت تازه 6 عدد
 آب  5 پیمانه
 شکر  3 قاشق سوپخوری
چاشنی دلخواه به مقدار لازم
برگ بو 2 الی 3 عدد
سیر 2 حبه
سرکه 2 الی 3 قاشق سوپخوری
روغن زیتون 2 الی 3 قاشق سوپخوری
دانه خردل یک قاشق چایخوری
نمک 2 قاشق سوپخوری

طرز تهیه ترشی مارچوبه بهمراه خواص شگفت انگیز آن

 

ویژگی های ظاهری گیاه مارچوبه

مارچوبه یک گیاه کاملا قدمت دار و دارای ارتفاع بسیار بلندی میباشد و شاخه های چوبی و صافی دارد و رنگ آن سبز میباشد و مارچوبه نیاز به کاشت ندارد و به صورت خود رو و حشی رشد پیدا میکند و دارای برگهای فلسی ست و از کنار این گیاه شاخه ها دسته های 3 تا 8 یی می روید

 

این گیاه بسیار زیبا باعث شده که کشاورزان و یا افراد علاقمند به کشاورزی این گیاه را در کنار باغچه های خود میکارند و زمان برداشت آن فصل پاییز است . شاید برایتان عجیب باشد که مارچوبه دارای قدمت بسیار زیادی میباشد و حتی قدمت این گیاه به دوران اعرام ثلاثه مصر میرسد و این از روی نقاشی ها کشف شده است

 

مارچوبه را بصورت های بسیار مختلفی میتوان مصرف کرد ولی در ابتدا باید آنرا با کمی آب بر روی حرارت قرار دهید تا کمی نیمه خام شود یک توصیه مفید : هیچگاه آب مارچوبه را دور نریزید و میتوانید از آن برای سوپ استفاده کنید زیرا خواص بسیار زیادی در این آب است

 

خصوصیات مارچوبه تازه:

یکی از خصوصیات مارچوبه تازه این است که شاخه های آن نرم و راست باشد و نوک آن بسته میباشد ولی اگر متوجه باز بودن نوک مارچوبه شدید میتواند نشانه عدم تازه بودن آن باشد

 

ترکیبات شیمیایی:

مارچوبه دارای آسپاراژین ف کونی فرین ، اینوزیت ، تانن ، اسدی گالیک ، آسپاراگوز ، و اسید سوکسی نیک است و  دانه مارچوبه دارای 15 درصد مواد روغنیست این روغن زرد مایل به قرمز است .

درصد مواد موجود در مارچوبه بصورت زیر است

آب 90 گرم

پروتئین 2/5 گرم

چربی 0/2 گرم

مواد نشاسته ای 4/2 گرم

کلسیم 22 میلی گرم

فسفر 60 میلی گرم

آهن 1/1 میلی گرم

سدیم 2 میلی گرم

پتاسیم 275 میلی گرم

ویتامین آ 900 واحد

ویتامین ب 1 0/2 میلی گرم

ویتامین ب 2 0/2 میلی گرم

ویتامین ب 3 1/5 میلی گرم

ویتامین ث 35 میلی گرم

طرز تهیه ترشی مارچوبه بهمراه خواص شگفت انگیز آن

 

خواص داروئی مارچوبه :

از نظر طب سنتی و قدیمی ایران مارچوبه دارای طبعی گرم و خشک است ولی کسانیکه دارای مزاج سرد و خشکی هستند باید مارچوبه را با عسل مصرف کنند و افراد گرم مزاج باید مارچوبه را با سرکه مصرف نمایند

 

مارچوبه دارای خواص بسیار زیادیست که در زیر به تمامی این خواص ها اشاره مینماییم

1) با خوردن مارچوبه چشم و دید قوی خواهید داشت

2)تقویت نیروی جنسی با مصرف مارچوبه

3)درمان ضعف مثانه

4) تقویت قلب و درمان تپش قلب

5) مارچوبه یک گیاه ملین است و یبوست را درمان میکند

6) درمان تب بالا با مارچوبه

7)مارچوبه دارای مقدار زیادی کلروفیل است که این کلروفیل های بسیار خونساز هستند و ویژه افرادیست که مبتلا به بیماری های خونی هستند

8) مارچوبه گلبولهای قرمز را افزایش میدهد و به ساخت آن کمک میکند


نحوه استفاده گیاه مارچوبه :

اگر میخواهید مدت زیادی از مارچوبه ها نگه داری کنید و از خراب شدن آن جلوگیری کنید پیشنهاد میکنیم که مارچوبه ها را درون یک پارچه مرطوب بپیچید و درون یخچال قرار دهید زیرا اگر مارچوبه در جای خشک و گرم قرار گیرد از بین خواهد رفت

درون سالاد و انواع سوپ میتوانید از مارچوبه های تازه استفاده کنید تا خواص آنها چند برابر شود و یک راه مصرفی دیگر مارچه دم کردن آن میباشد

 

طرز تهیه دم کرده مارچوبه  :

برای دم کردن مارچوبه چند شاخه از مارچوبه را درون یک لیتر آب جوش بریزید و برای خواص بیشتر میتوانید از چند شاخه رازیانه و جعفری استفاده کنید و اجازه دهید به مدت 5 الی 10 دقیقه دم بکشد و خواص این دم کرده برای تسکین و آرامش قلب مورد استفاده قرار میگیرد


مضرات مارچوبه :

همانطور که مارچوبه دارای خواص بسیار زیادیست مضراتی نیز دارد به افرادیکه مبتلا به ورم مجاری ادراری, افراد عصبی, مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه توصیه میکنیم که هیچگاه از مارچوبه و دم کرده آن استفاده نکنند

همانطور که میدانید گیاه مارچوبه دارای طبعی خشک و گرم میباشد و افرادیکه مبتلا به گرمی مزاج هستند باید مارچوبه را با سرکه و افراد سرد مزاج باید با عسل آن را استفاده نمایند همچنین افرادیکه مبتلا به ورم مجاری ادراری, افراد عصبی, مبتلایان به رماتیسم و سنگ کلیه هستند نباید از این گیاه دارویی استفاده کنند

 

منبع : http://www.4coffee.ir

(No Ratings Yet)
Loading...

همچنین ببینید

طرز تهیه آش کلم باکویی - آذربایجانی

طرز تهیه آش کلم باکویی – آذربایجانی

مطلب آشپزی زیر اختصاص دارد به طرز تهیه آش کلم که یک آش بسیار خوشمزه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *