خانه » تغذیه و آشپزی » طرز تهیه مربای چغندر کاملا زمستانی

طرز تهیه مربای چغندر کاملا زمستانی

با فرا رسیدن فصل زمستان بازار چغندر حسابی داغ است و میتوان با چغندر لبو , مربای چغندر, سربت و حتی ترشیهای بسیار خوشمزه ای تهیه کرد در زیر طرز تهیه مربای چغندر را برای عزیزان علاقمند به این سبزی بسیار پرخاصیت قرار داده ایم

 

چغندر دارا یخواص بینظیر و بیماری های بسیاری نظیر بیماری طحال , جذام , التهاب مثانه, دفع سنگ کیسه صفرا و بسیاری از بیماری های دیگر را درمان میکند بنابراین توصیه میکنیم در فصل زمستان از این سبزی استفاده کنید.

طرز تهیه مربای چغندر :

طرز تهیه مربای چغندر کاملا زمستانی

برای طرز تهیه مربای چغندر باید در مرحله اول چغندرها را در آب بپزید و سپس آن را حبه حبه و نگینی کنید و حتی میتوانید برای زیباتر شدن مربایتان چغندرها را با قالب گل در بیاورید

 

شکر و آب را در یک قابلمه بزرگ بریزید و حسابی بجوشانید تا کاملا غلیظ گردد چغندرها را بهمراه یک استکان چغندر درون شربت میریزیم و پس از مدت زمان کوتاهی که جوشید میتوانید برای خوش عطر شدن گلاب و بیدمشک بهمراه آبلیمو را به شربت بیفزاییم تا طرز تهیه مربای چغندر انجام پذیرد

 

پس از قوام آمدن شربت میتوانید مربا را از روی گاز بردارید و میگذاریم که کاملا سرد شود شربت و مربای ما آماده است میتوانید پس از خنک شدن مربا میتوانید آنها را در ظرف مخصوص بریزید

چغندر سبزی غده ای شکل میباشد که ریشه کلفتی دارد و معمولا در انواع دکه ها و اغذیه فروشی ها میتوانید این میان وعده بسیار خوشمزه را بیابید

 

مواد لازم برای مربای چغندر :

 چغندر قرمز  1 ‏کیلو
 شکر 1/5 ‏کیلو
 گلاب و عرق بیدمشک نصف استکان
 آبلیمو 1 ‏قاشق غذاخوری
آب 4 ‏لیوان

طرز تهیه مربای چغندر کاملا زمستانی

خواص غذایی و دارویی چغندر

از نظر طب سنتی طبیعت چغندر گرم و تر است.

 

بیماری جذام با مصرف چغندر درمان میگردد

 

افزایش عقل با مصرف چغندر و همچنین بدلیل دارا بودن ارسنیک و روبیدم از بیماری جذام پیشگیری میکند و همچنین چغندر سرشار از فسفر است و بهترین غذا برای مغز میباشد

 

لبو علاوه بر داشتن ویتامین ث دارای آهن و اسید فولیک فراوان است که از ایجاد کم خونی در فرد بخصوص دختران جوان پیشگیری مینماید

 

بدلیل وجود املاح بسیار در چغندر کبد , کلیه و کیسه صفرا پاکسازی میشوند

 

شما میتوانید از شیره چغندر بعنوان یک سازنده گلبول قرمز و بعنوان تصفیه کننده خون از آن استفاده کنید

 

مصرف چغندر بسیار اشتها آور ، مدر ، دافع اسید اوریک ، مقوی ، ملین ، آرام بخش و تصفیه کننده خون است

 

چغندر اشتها آور ، مدر ، دافع اسید اوریک ، مقوی ، ملین ، آرام بخش و تصفیه کننده خون می باشد

 

درمان ورم طحال

 

درمان دفع سنگ کیسه صفرا با استفاده از مخلوط آب هویج و آب چغندر

 

درمان التهاب مجاری ادرار

 

التهاب مثانه، بواسیر و بیماریهای پوستی با مصرف مداوم چغندر

 

تاثیر برگ سرخ شده چغندر در درمان رعشه

 

درمان چربی مو با استفاده جوشانده برگ چغندر

طرز تهیه مربای چغندر کاملا زمستانی

تذکر

جالب است بدانید که نباید در مصرف چغندر مانند هر ماده غذایی دیگر زیاده روی کنید زیرا باعث دل پیچه میشود و برای مبتلا نشدن به دل پیچه توصیه میکنیم که چغندر را همراه با عدس بپزید

در ضمن پخت چغندر باید در ظرف آلومینیومی انجام شود

 مضرات چغندر

1- اگر مبتلا به سوهاضمه هستید هیچگاه از چغندر استفاده نکنید

 

2- افراد دارای قند خون یا همان دیابت نباید از چغندر استفاده کنند زیرا باعث افزایش بیش از حد میشود

 

3- گاهی اوقات افراد با خوردن برگ چغندر مبتلا به استفراغ، دل پیچه و در برخی کودکان باعث حساسیت میگردد

 

4- افراد مبتلا فشار خون و ناراحتی های معده نباید از چغندر استفاده کنند

 

در فصل پاییز یکی از سبزیجات پرطرفدار لبو یا همان چغندر پخته شده است که خواص بسیار زیادی دارد در زیر طرز تهیه لبو را برایتان قرار داده ایم که میتوانید با سه روش بسیار متفاوت آنرا تهیه نمایید

 

چغندر یکی از پرخواص ترین سبزیجاتیست که بصورت پخته شده مورد استفاده قرار میگرد و طعم بسیار شیرینی دارد برای خوشمزه شدن آش ها و برای پرهیز از اسراف میتوانید برگ این سبزی را در آش ها مورد استفاده قرار میگرد

 

یکی از پرمصرف ترین نوع چغندر , چغندر قند میباشد که از آن قند تولید شده و از تفاله باقیمانده آن برای خوراک حیوانات مورد استفاده قرار می گرد

 

چغندر دارای پروتئین – چربی – ویتامینهای A، B1، B2، B3 و C و مواد قندی و املاح معدنی چون فسفر، کلسیم و آهن است.

 

چغندر از زمان های بسیار قدیم که قدمت آن به چهار هزار سال قبل بر میگردد و طبیبان آن زمان از خواص بیشمار چغندر آگاهی کامل داشتند و این سبزی در رنگهای بنفش تیره و یا قرمز (لبو) وجود دارد

 

بنابراین میتوانید از چغندر پخته شده بعنوان یک میان وعده عالی و همچنین شربت , مربا تهیه کنید و از خواص فوق العاده آن بهره مند گردید.

منبع : http://www.4coffee.ir

(No Ratings Yet)
Loading...

همچنین ببینید

طرز تهیه آش کلم باکویی - آذربایجانی

طرز تهیه آش کلم باکویی – آذربایجانی

مطلب آشپزی زیر اختصاص دارد به طرز تهیه آش کلم که یک آش بسیار خوشمزه …

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *